Mírně nasládlý a ovocný kouř - dává masu jemnou zvláštní chuť. Velmi oblíbené například u žebírek. Vhodné pro všechny druhy masa (hovězí, vepřové, drůbeží, ryby, zvěřina).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
MONOLITH
Schopnost keramiky absorbovat a uchovávat teplo je lidstvu známá po tisíce let. V Japonsku byla tato vlastnost poprvé použita k přípravě jídla: Slovo "Kamado" původně odkazovalo na keramické varné desky zabudované v domech, z nichž se později vyvinul přenosný gril „Mushi-Kamado“.
Američtí vojáci přinesli tuto myšlenku do Ameriky, a ta předznamenala zrod dnes světově proslulého grilu Kamado. V Německu to byla velká vášen pro grilování, která přiměla Matthiase Otta k založení značky MONOLITH Grill.
V roce 2005 se zamiloval do svého prvního keramického grilu, ale viděl mnoho příležitostí ke zlepšení - proto vyvíjel do roku 2008 svůj vlastní Kamado gril a uvedl jej na trh.
Během posledních dvanácti let se Monolith rozrostl do mnohem větších rozměrů: Monolith je tým milovníků grilování a nadšenců barbecue, je to myšlenka neomezené svobody při grilování, univerzální venkovní kuchyně se stále rostoucí nabídkou příslušenství - a koneckonců i přátelství mezi příznivci grilování.