PEČENÁ ŽEBRA

Ingredience:

2 kg vepřového bůčku

300 g šunky

500 g goudy

Směs koření na maso

2 lžíce mořské soli

1 lžíce sladké mleté papriky

1 lžíce sušeného česneku

1 lžíce mletého chilli

1 lžíce sušené cibule

2 lžičky tymiánu

1 lžička pepře

 

Postup:

Rukojetí lžíce zajeďte mezi kost a kůži na zadní straně žeber. Kůži zcela odstraňte. Žebra lehce potřete olivovým olejem a potřete je kořením. 

Připravte Monolith na 200 stupňů na přímé grilování. 

Žebírka napíchněte na rožeň rotisserie. A můžete začít grilovat. 

Mezitím si můžete připravit omáčku. Omáčku na grilování smíchejte s javorovým sirupem. 

Nastrouhejte sýr. 

Na pánvi orestujte slaninu. Nepotřebujete žádný olej, protože slanina už má tuku dost. Když se tuk ze slaniny vyškvaří a je pěkně propečená, vyjměte ji a nechte okapat na kuchyňské utěrce. 

Nakrájejte slaninu na malé kousky. 

Po 50-55 minutách vyjměte žebra z rožně a potřete je BBQ omáčkou. Poté žebírka posypte sýrem. 

Nastavte gril na nepřímé grilování. Díky Smart Grid systému je to velmi snadné.  

Žebra nechte na grilu ještě 10 minut. Jen dokud se sýr nerozteče. 

Poté konečně sundejte žebra z grilu. Nyní už jen žebírka posypte křupavými kousky slaniny a podávejte s přílohou podle vlastního výběru. 

 

 
Zpět do obchodu