TELECÍ ROLÁDA

 Ingredience:

1 kg telecího masa 

1 citron 

4 větvičky tymiánu 

4 větvičky rozmarýnu 

3 stroužky česneku 

5 plátků toustového chleba 

8 lžic olivového oleje 

Pepř a sůl 

200 g cherry rajčátek 

Aceto balzamikový krém 

160 g tuňáka v oleji 

4 lžíce majonézy

 

 

 

Postup:

Připravte gril na nepřímé grilování a rozpalte na teplotu 140°C. 

Do kuchyňského robotu vložte 2 snítky tymiánu, 2 snítky rozmarýnu a 3 stroužky česneku, přidejte 8 lžic olivového oleje a rozmixujte. 

Maso naporcujte tak, aby mělo větší povrch. 

Na rozložené maso nastrouhejte kůru z 1 citronu a vnitřek potřete částí bylinkového oleje, osolte a opepřete. 

Rozkrojte citron na polovinu a vymačkejte šťávu do zbývajícího bylinkového oleje. 

Picanhu srolujte co nejtěsněji do rolády, aby tuk zůstal na vnější straně, a pevně ji svažte řeznickým provázkem. 

Pod řeznický provázek zastrčte po 2 snítkách tymiánu a rozmarýnu a poté roládu zvenku osolte a opepřete. 

Položte roládu picanha na gril a opečte ji nepřímo na grilu na vnitřní teplotu 48-50 °C (propečená) nebo přibližně 55 °C (středně propečená). 

Chléb nakrájejte na požadovanou tloušťku a potřete zbylým bylinkovým a citronovým olejem. Plátky chleba opečte spolu s roládou. 

V kuchyňském robotu rozmixujte do hladka tuňáka s majonézou a dochuťte solí a pepřem. 

Cherry rajčátka rozpulte a vložte do mísy. Přidejte 4 lžíce balzamikového octa a 3 lžíce olivového oleje a dobře promíchejte. 

Jakmile telecí picanha dosáhne požadované teploty v jádře, sundejte ji z grilu a nechte 10 minut odpočívat pod alobalem.   

Mezitím na opečený chléb dejte marinovaná cherry rajčátka. 

Telecí picanha nakrájejte na tenké plátky a položte na opečený chléb. 

Ozdobte velkou lžící tuňákové majonézy. 

Dobrou chuť! 

 

 

Zpět do obchodu