PLNĚNÝ FLANK STEAK

...

Ingredience:

800 g Flank steaku

100 g vlašských ořechů

1 lžíce medu

20 ml muškátového oříšku

75 g sýru Bavaria Blue

1 lžíce soli

1/2 lžíce pepře

řeznický motouz

 

Postup:

Na začátku zahřejte Monolith na 220°C. Na pánvi necháme za stálého míchání zkaramelizovat ořechy s medem a špetkou muškátového oříšku. Dávejte pozor, ořechy se mohou rychle spálit. Odložte zkaramelizované ořechy.

Nakrájejte bok steaku rovnoběžně s vlákny klasických řezem motýla. Steak naplňte ořechy a sýrem Bavaria Blue. Posypte trochou solí a pepře.

Připravte si řeznický motouz. Maso pevně stočte a ujistěte se, že jsou zabalené i boky. Roládu omotejte motouzem.

Roládu zprudka opečte ze všech stran. Maso na chvíli odložte, abyste si připravili gril na nepřímé grilování. Umístěte deflektorový kámen na gril. Poté maso nepřímo pečte při teplotě přibližně 130°C až do teploty jádra 56°C (střední).

Poté nechte maso krátce odpočinout a nakrájejte ho na plátky. Dobrou chuť!

 

 
Zpět do obchodu