JEHNĚČÍ KÝTA

Ingredience:

 

Jehněčí kýta 

4 kusy 160 g jehněčího masa z kýty 

Sůl 

Pepř 

Česnek 

 

Květákový kuskus 

1 květák 

1 lžička harissy 

1 lžička medu 

1 červená cibule 

1/2 svazku hladkolisté petrželky 

2 rajčata 

Olivový olej 

Koriandr 

 

Zeleninová obloha 

Lišky nebo hnědé kloboučky cca 400 g 

Olivový olej 

sůl 

Pepř 

Trocha česneku 

Pažitka  

Divoký květák

 

Postup:

Květák zbavte stonku a nakrájejte ho na malé kousky. Poté vložte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte jakousi hrubou květákovou krupici. Nyní květák orestujte na pánvi s trochou česneku a olivového oleje. Červenou cibuli a rajčata zbavená jadřinců nakrájejte nadrobno, petrželku nasekejte najemno. Vše přidejte ke květáku a dochuťte citronovou šťávou, olivovým olejem, harissou a medem. 

Jehněčí maso osolte a nechte asi 2-3 minuty marinovat. Maso grilujte ze všech stran při vysoké teplotě. Poté nechte maso asi 5 minut stát při nízké teplotě a glazujte. (MONOLITH poklice) 

Houby očistěte a česnek nakrájejte nadrobno. Nasekejte najemno pažitku. Houby položte na poklici hrnce bez oleje. Krátce je orestujte. Nyní přidejte olej a sůl. Krátce povařte a přidejte pažitku. 

Samostatně osmahněte divoký květák na troše oleje a česneku.  Vařte pouze 2 až 3 minuty. Poté jej smíchejte s houbami. 

Květákový kuskus naaranžujte na talíř (můžete použít i servírovací kruh). Poté nakrájejte maso a naaranžujte ho na kuskus. Přidejte houby a květák a ozdobte trochou bylinkového oleje a čerstvými bylinkami. 

Zpět do obchodu