PEČENÁ ROLÁDA Z VEPŘOVÉHO BŮČKU

2 kg vepřového bůčku

300 g šunky

500 g goudy

 

Směs koření na maso

2 lžíce mořské soli

1 lžíce sladké mleté papriky

1 lžíce sušeného česneku

1 lžíce mletého chilli

1 lžíce sušené cibule

2 lžičky tymiánu

1 lžička pepře

 

 

 

 

Postup:

Vepřový bůček nakrájejte na válečky. Odřízněte spodní třetinu a rozevřete ji. Pak udělejte další řez uprostřed (je to velmi snadné nebo se zeptejte svého místního řezníka).

Maso potřete směsí. Kořením ochuťte pouze vnitřek, protože na povrchu se koření (zejména paprika) rychle připaluje.

Nyní na maso položte vrstvu šunky a goudu. Sýrem nešetřete, protože během grilování vždy část vyteče.
Pečeni pevně srolujte, svažte ji a udělejte uzel. Zde je vhodné neudělat jen jednu smyčku, ale 5 smyček v jednom kuse. Tak bude uzel mnohem lépe držet (zejména pokud pracujete sami). Je také nesmírně důležité pevně zauzlovat boky, aby sýr nemohl vytéct.

Gril předehřejte na 180 až 200 stupňů. Nepoužívejte deflektor – jen odkapávací misku s vodou.

Trvá asi 2 hodiny, než pečeně dosáhla vnitřní teploty 70-75 stupňů.

 

Zpět do obchodu