RIB EYE STEAK

2 steaky o 400g

2 červené cibule

1 lžíce cibulového džemu

1 lžička pepře

200g cherry rajčátek

2 lžíce olivového oleje

1 lžička práškového cukru

1 čerstvý česnek

sůl

pepř

 

 

 Postup:

Nastavte Monolith ICON na nepřímou teplotu 140°C. Položte cherry rajčata na kámen na pizzu, cibuli rozpulte a položte řezanou stranou nahoru, posypte práškovým cukrem. Umístěte na rošt a vařte asi 80 minut. Vyjměte pizza kámen. Lžičkou vyndejte vnitřní kroužky cibule a nakrájejte je na malé kousky. Smíchejte s cibulovým džemem a dejte zpět do cibule. Vše odložte a zakryjte.

Položte steaky na rozpálenou mřížku a pomalu vařte na teplotu jádra 45°C. K tomu je zapotřebí měřič teploty jádra. Nyní položte steaky na talíř a zakryjte. Upravte Monolith pro přímé grilování na 280°C. Nyní steaky pečlivě z obou stran opečte na litinovém roštu. Nechejte je vždy opékat z každé strany jen krátkou dobu, aby steaky nebyly převařené.

Po grilování dochutíme solí a pepřem, podáváme s grilovanou zeleninou.

 

Zpět do obchodu