JELENÍ OSSO BUCO

2 kg plátků kýty  

1 svazek kořenové zeleniny 

1 litr vývaru ze zvěřiny 

1 litr černého piva  

přepuštěné máslo 

mouka 

sůl, pepř a cukr

 

 

 

 Postup: 

Hluboce zmrazte dolní končetiny jelena evropského, abyste je mohli rozřezat.

Po zmrazení je pomocí pásové pily na kosti nakrájejte na plátky silné asi pět centimetrů. 

Jakmile rozmrznou, osolte je a posypte trochou cukru. Nechte je pět minut odpočívat a poté je celé poprašte moukou. 

Předehřejte Monolith na 180 stupňů Celsia. Připravte SGS litinový hrnec. Až bude hrnec horký, rozpusťte přepuštěné máslo a opečte plátky kýty. Přidejte nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a opečte ji také. Podlijte černým pivem a nechte trochu povařit. Nyní dolijte vývar ze zvěřiny tak, aby byly plátky kyty zcela ponořené. 

Nechte dusit v uzavřeném Monolitu hodinu a půl. Občas zkontrolujte, zda je v hrnci stále dost tekutin. V případě potřeby dolijte černé pivo. Abyste získali hustou a krémovou omáčku, nechte ji vařit s otevřeným hrncem (bez pokličky). Dávejte pozor, abyste v této fázi nic nepřipálili! 

Podávejte s čerstvě grilovanou zeleninou z grilovací plotny, pikantním chimichurri a čerstvě upečeným chlebem. 

 

Zpět do obchodu