CHIMICHURRI - dokonalá bylinná omáčka k masu!

80 g petrželky 

1 šalotka 

2 stroužky česneku 

1 červená chilli paprička 

1 1/2 lžičky oregana 

5 g tymiánu  

1 lžička mleté papriky 

3 lžíce bílého vinného octa 

120 g olivového oleje 

1 lžička soli 

30 g kešu ořechů

 

Postup:

Šalotku a česnek očistěte. Obojí nakrájejte nadrobno spolu s chilli papričkou, kešu oříšky a petrželkou. 

Vložte do mísy, smíchejte s olivovým olejem, bílým vinným octem, mletou paprikou, oreganem, mletou paprikou a solí a nechte několik hodin odležet. 

Chimichurri je známá argentinská bylinná omáčka. Podává se nejlépe k masu, například ke steakům. 

Zpět do obchodu