GRILOVANÝ LILEK S KIMCHI A SALÁTEM TABOULEH

Ingredience:

 

Lilek 

1 Lilek

100 ml Teriyaki omáčky 

Injekční stříkačka (na vstříknutí do lilku) 

 

Salát tabouleh z cizrny, čočky a ječmene 

50g cizrny 

50g čočky 

50g ječmene  

½ svazku hladkolisté petrželky 

4 snítky čerstvé máty  

1 jarní cibulka  

5 lžic olivového oleje  

1 citron, citronová šťáva 

2 cm velmi jemně nasekaného zázvoru  

4 polévkové lžíce sójové omáčky 

Sůl a pepř

 

Kimchi z mangoldu 

200 g mangoldu 

2 polévkové lžíce soli 

½ mrkve 

½ jarní cibulky  

 

Kořenící směr na kimchi z mangoldu 

2 stroužky česneku 

¼ chilli 

2 polévkové lžíce sójové omáčky 

1 lžička třtinového cukru 

 

Postup:

Lilek 

Lilek propíchněte injekční stříkačkou a vstříkněte do něj Teriyaki omáčku. Nepřímo grilujte na grilu při 180 °C asi 30 minut, poté vyjměte a nechte vychladnout. Nakrájejte na přibližně 2 mm dlouhé plátky a na litinovém roštu je grilujte z obou stran. Dejte pozor, je to rychlé. Nyní naplňte salátem tabouleh. Poté posypte nasekanými a opraženými dýňovými semínky. 

 

Salát tabouleh z cizrny, čočky a ječmene 

Cizrnu, ječmen a čočku uvařte ve vroucí vodě, aby byly měkké. Poté dejte všechny ingredience do pánve (litinové) na litinový rošt a krátce přiveďte k varu, vše pěkně promíchejte. Pokud je ještě dost tekutiny, trochu ji zredukujte, zbytek se později vsákne do ječmene. Při podávání by měl být ještě vlažný. Je ale samozřejmě výborný i studený. 

 

Kimchi z mangoldu 

Nakrájejte mangold nadrobno. Mrkev nakrájejte na jemné nudličky a jarní cibulku na 2 cm dlouhé kousky. Smíchejte se solí a nechte 30 minut odstát, poté dobře propláchněte a nechte okapat. Česnek prolisujte a smíchejte s nadrobno nakrájenou chilli papričkou, sójovou omáčkou a cukrem. Kořenící pastu přidejte k mangoldu, vše promíchejte, 2 minuty dobře masírujte rukama, nalijte do čisté, suché zavařovací sklenice a uložte do chladničky. 

 

Zpět do obchodu