FOCACCIA

250 g moučných brambor

500 g hladké mouky

200 g vlažné vody

1/2 kostky droždí

1 špetka cukru

10 lžic olivového oleje

8 g soli

4 větvičky rozmarýnu

100 g kozího smetanového sýru

6 cherry rajčátek

pepř

mořská sůl

mouka na vysypání

 

 

Postup:

Umyjte a uvařte brambory, poté je oloupejte a nechte vychladnout.  Mezitím smíchejte droždí se špetkou cukru, 3 lžícemi vlažné vody a 2 lžícemi mouky, nechte na teplém místě. Brambory protlačte lisem a smíchejte s moukou, droždím, 2 lžícemi oleje, solí a vodou. Vytvořte hladké těsto, zakryjte a nechte těsto 1 hodinu kynout na teplém místě.

Když těsto nabyde o 1/3, znovu krátce promíchejte, položte na lehce naolejovaný plech o rozměrech 40 x 25 cm a nechejte kynout dalších 30 minut. Umyjte a rozkrojte cherry rajčata na polovinu, natrhejte rozmarýn a kozí sýr na malé kousky. Vše promíchejte se zbývajícím olejem, dochuťte solí a pepřem. Směs natřete na těsto.

Pečte v předehřátém grilu Monolith na nepřímém ohni na 240 stupňů cca 20-25 minut, poté posypte mořskou solí.

 

 
Zpět do obchodu