VEPŘOVÁ LÍČKA IBERICO

...

Ingredience:

700 g vepřových líček Iberico 

2 mrkve nakrájené na plátky 

1 stonek pórku nakrájený na plátky 

hrst žampionů Shiitake   

300 ml zeleninového vývaru 

150 g omáčky Hoisin 

50 ml rýžového vína 

2 lžíce sójové omáčky 

1 lžička rýžového octa 

3 cm zázvoru nakrájeného na jemné plátky 

3 hvězdičky anýzu 

Sůl a pepř 

Olej na smažení 

 

Postup:

Vepřová líčka rozporcujte, zbavte přebytečného tuku a osolte. Poté je orestujte na rozehřátém oleji na poklici litinového hrnce nebo přímo v litinovém hrnci, vyjměte. 

Na zbylém oleji orestujte mrkev, pórek a zázvor, podlijte rýžovým vínem. Přidejte rýžový ocet, sójovou omáčku a omáčku Hoisin, promíchejte. 

Opět přidejte vepřová líčka, celý badyán a zalijte zeleninovým vývarem tak, aby líčka byla téměř úplně ponořená. 

Zavřete víko a nechte vařit. 

Asi půl hodiny před podáváním přidejte do hrnce houby Shiitake. 

Vepřová líčka potřebují podle velikosti 2-3 hodiny, dokud nejsou máslově měkká. V případě potřeby je v polovině vaření otočte. 

Vepřová líčka nyní můžete nakrájet na kousky a smíchat je se Shiitake z omáčky, případně s jarní cibulkou a paprikou. Omáčku z hrnce můžete přecedit a podávat s líčky.  

 

Nastavení grilu Classic Pro Serie 2.0: 

Zcela naplňte koš na dřevěné uhlí a pomocí elektrického podpalovače uhlí rozpalte. Nechte gril zahřát na teplotu cca 160-180°C. 

Nejprve nastavte gril na přímé grilování pro opékání ingrediencí. Jakmile máte ingredience opečené, přenastavte gril na nepřímé grilování – vložíte deflektorové kameny, přiklopíte litinový hrnce a počkáte, až budou vepřová líčka máslově měkká.

 

 
Zpět do obchodu